Držač stila, pantalona i…manira!

tregeri

tregeri

Čini se da nikada, ni jedan muški modni detalj nije bio toliko raznolikih dezena i primena, kao što su to tregeri. Pa čak ni kravate! Prevashodno osmišnjeni da „drže“  pantalone, bili su prepoznatljiv detalj različitih kulturnih grupa, od neonacista i džentlmena, do alternativnih, hipi društava, zemljoradnika i berzanskih igrača.

 Pre samo petnaestak godina ovaj komad garedrobe bio je veoma poželjan i interesantan mnogim ljubiteljima modnih trendova. A gde su sad? Vraćaju se!! Ipak, da biste ih smelo poneli, postoji nešto što smesta treba da uradite: zaboravite na Lari Kinga!

Tokom Prvog svetskog rata, tregeri su bačeni u zapećak, jer su se muškarci navikli na vojne opasače, međutim, u kasnijim decenijama doživljavaju ponovnu popularnost koja je oscilirala sve do današnjih dana.

Izbor dezena je šarolik, a ukoliko se odlučite za ovaj aksesoar u jedno budite sigurni: oni su sami po sebi toliko šarmantni, da vas neće boleti glava. Pantalone lako možete pričvrstiti tregerima različite širine, sa „X” ili „Y” ukrštanjem na leđima, sa štipaljkama ili dugmadima, jarkih ili klasičnijih boja.

Tregeri i seksipilnost vam zvuče nespojivo? Ne mora da znači, sve zavisi od stila, modnog trenda i epohe. I Daniel Craig ih je nosio u ulozi James Bond-a, a na listi je najseksipilnijih muškaraca na svetu! Postoji samo jedno Ne – tregeri i kaiš u paketu!

Na kraju, za Maniriste, odeća i nije toliko važna…

Comments are closed.