Švajcarski nož – 3 detalja koja ukazuju na original

nož

 

svajcarski_noz

Švajcarski nož, poznatiji kao džepni nožić,  jeste praktični alat namenjen za svakodnevnu upotrebu. Ako još uvek ne držite ovu stvarčicu u svom automobilu, tašni ili ‘pak u džepu, krajnje je vreme da je nabavite.
Švajcarski nož prvobitno bio je namenjen vojnicima, a tek kasnije postaje popularan i među civilima. Svi delovi ovog noža praktično su spakovani tako da ne mogu da vas povrede. Nož je izrađen od nerđajućeg čelika sa karkterističnim koricama bordo boje.
Švajcarac Karl Elsner je patentirao nož pod zaštićenim imenom ‘’Victorinox®Original Swiss Army Knife’’. Za ovaj nož i dan danas se daje doživotna garancija za kvalitet. Postoje mnogobrojne kopije, ali se onaj pravi prepoznaje po pravoj koži, švajcarskom krstu i ugraviranim nazivom na velikom sečivu.
Bar jednom ste se našli u situaciji da vam nedostaje nož, otvarač, čačkalica, pinceta, turpija, klešta ili lupa. Današnja proizvodnja švajcarskih noževa ima više različitih serija, tako da uz malo veću cenu od standardne, sebi možete priuštiti sve te, naizgled, sitnice, koja su spakovane u pravu malu mašinu za preživljavanje.

Comments are closed.