Najekstremnije putovanje – da li biste smeli?

Huašan Šanhi

 

velika bela ajkula

Maniristi, odmerite svoju hrabrost! Skok adrenalina svakako prija, čak i onima koji tvrde da nisu ljubitelji ekstremnih doživljaja. Izdvajamo top tri destinacije koje će učiniti da ostanete bez daha (i teksta)!

Planina Huašan Šanhi uzdiže se 2.100 metara iznad mora. Misterija je kako su meštani drvenim daskama napravili prelaze oko planine kojima danas mnogi ljudi prolaze kako pešaka, tako biciklom.

Da li biste zakoračili ili okrenuli svoje točkove?

 

velika bela ajkula

Šta kažete na plivanje sa velikim belim ajkulama?! Naime, u Kaliforniji u Sjedinjenim Američkim Državama u morima topline od 12 do 30° celzijusa žive velike bele ajkule. Dugačke su od oko pet do sedam metara i teške su preko dve tone. Mesožderi su i jedu morske lavove. Sa takvim kapacitetom, jedan prosečan čovek je za njih samo užina.

Da li biste se okupali Ili možda surfovali sa njima?

 

Botanička bašta Alnvik

Botanička bašta Alnvik, na Severu Engleske prepuna je otrovnih biljaka, koje vas mogu ubiti na sam dodir. Zapravo, ova botanička bašta trebalo je da bude vrt lekovitih biljaka, međutim njegova vlasnica je iz zabave posadila neke od najotrovnijih vrsta na planeti.

Da li biste prošetali kroz vrt smrti?

 

Comments are closed.