I business i casual look u jednom…

casual

 

casual

Mnoge firme dopuštaju svojim zaposlenima dolazak na posao u nešto opuštenijem izdanju jednom nedeljno, no ta pravila variraju, a sve zavisi od propisanog dress coda.

Business / casual model odevanja ne predstavlja isto u svim firmama. U velikim korporacijama to najčešće znači neformalniji sako uz košulju i kravatu, dok se u manjim firmama pri tome misli na klasične farmerke i polo majicu.

Pre nego što se odlučite za poptuno casual outfit proverite obveze za taj dan kako vas ne bi iznenadio neki sastanak koji zahteva formalniji outfit. Najvažnije je da obratite pažnju na to da odeća bude čista i ispeglana, a celokupna kombinacija odaje profesionalizam.

Za idealnu poslovno/opuštenu kombinaciju koja će biti prikladna za posao izaberite kvalitetne majice sa kragnom, čiste linije, uz što manje uzoraka i vrištećih boja, zatim polo majice i finije džempere preko kojih ćete nositi strukirani casual sako.

 

Proverite da li dress code vaše firme blagonaklono gleda na farmerke, a ukoliko ne, odlučite se za pantalone od kepera, somota ili finije lanene pantalone. Ne zaboravite ni na kaiš čiju boju uskladite sa bojom cipela, a isto tako pripazite da čarape budu u nekoj od tamnijih boja. Kompletan utisak opuštenog, a opet business outfita zaokružićete dobrim izborom cipela – oxford ili casual sportski modeli.

1 Comment

  • […] na pantalonama Rub pantalona bi svakako trebao da bude do cipela i da ih prekriva. Zavrnut i ispeglan porub se ne preporučuje osobama nižeg stasa, koji će bez […]