Bonton u vožnji? To mogu samo Maniristi!

Bonton u vožnji

 

Bonton u vožnji

Poslednjih 50 godina, umetnost zvana „gospoda“ postaje sve neprimetnija među muškarcima. Ponašajući se kao džentlmeni, odbranićemo i sačuvati sve kvalitete muškog roda, a priznaćete i da su sve te osobine ženama neodoljivo privlačne…

Zapamtite, džentlmenstvo se ne završava u automobilu! Ipak, ovo baš i nije pravo mesto na kome možete da ga prikažete, a mi izdvajamo nekoliko ključnih tačaka koje će vam pomoći u ovom poduhvatu:

  • Prednost pešacima! Nije važno da li je u pitanju muškarac ili žena, ni koliko brzo hoda dok prelazi ulicu. Gospodin uvek dozvoljava (čak i insistira) na tome da ustupi prvenstvo pešaku!

 

  • Ne lepite se za automobil ispred sebe! To što vozite tik iza nečijeg branika odaće nestrpljenje i nepristojnost. Tačno je, nei ljudi zaista voze presporo, ali jednog gospodina to ne izbacuje iz takta.

 

  • Previše glasna muzika? Ne, ni jednom Maniristu nije neophodno skretanje pažnje na sebe stvaranjem buke!

 

  • Sirena je zvuk samo za opasnost! Ukoliko na vas nailazi vozač koji ne gleda kuda vozi, zaista ima razloga za alarmiranje. Ali, budite sigurni, da vam trubljenje za grupom devojaka na trotoaru neće zakazati datum i vreme sastanka.

 

  • Turiranje ne dokazuje ništa drugo osim toga da znate da pritisnete papučicu za gas. Osim na takmičenju, turiranje će vas učiniti smešnim i nezrelim.

 

Comments are closed.