Više od odmora!

krstarenje, više od odmora

krstarenje

 

Pre nekoliko godina u ponudi svetskih tur – operatera pojavila su se krastarenja i istog trena su postala hit. Ponuda je velika, od jedrenjaka do plovećih gradova, od tri do pet zvezdica. Najveći brodovi prevoze i po nekoliko hiljada gostiju i skoro isto toliko posade.

Krstarenje je više nego odmor – to je nezaboravno putovanje! Zahvaljujući bogatoj ponudi sadržaja, mogućnost da se poseti više destinacija u nekoliko dana, krstarenje postaje industrija u turizmu koja ima veliki rast iz godine u godinu i spremno odgovara na sve zahteve koje diktira tržište.

Suština ove vrste odmora je da se užitak plovidbe kombinuje sa obilaskom luka koje su na ruti. Na ovaj način, za samo nedelju dana, možete posetiti pet različitih zemalja. Ovo vreme možete iskoristiti na obilazak lokalnih atrakcija, na šoping ili uživanje na nekoj plaži. Za vreme kada je brod na pučini na raspolaganju imate toliko bogatu ponudu, da vam nikako ne može biti dosadno.

Postoji puno neznanja, ali i zabluda o ovoj vrsti odmora. Osnovna zabluda je da su krstarenja privilegija bogataša. Ovo naprosto nije istina. Cene si šarolike, od 500 eura za sedmodnevni odmor, pa naviše. Istini za volju, u ovom aranžmanu ne možete računati na prozor koji gleda na pučinu, ali plavetnilo će svakako biti svuda oko vas. Cene krstarenja zavise i od doba godine, od kraja sveta po kome se plovi (evropska krstarenja su generalno najskuplja), i naravno, od broda kojim se plovi. Najskuplji aranžman košta 25.000 eura po osobi! Podrazumeva plovidbu oko sveta u trajanju od godinu dana.

Kada posmatrate cenu krstarenja računajte da se radi o punom pansionu. U cenu su  uključena bezalkoholna pića i kafa. Sva dešavanja na brodu (poput bioskopa ili pozorišta) su besplatna. To znači da, ukoliko se odlučite da ne napuštate brod, osim za alkohol i suvenire, nećete imati na šta da trošite novac.

Kruzeri su, kao i hoteli, rangirani po zvezdicama. Dobro je odabrati brod sa pet zvedica, jer ćete samo tako osetiti sve čari krstarenja. Nije velika razlika u ceni u poređenju sa nižim kategorijama, ali je razlika u usluzi ogromna.

Najnoviji brodovi u ponudi imaju toliko sadržaja, da je ih teško i nabrojati. Pored pozorišta i bioskopa, koji su postali standardna ponuda, možete očekivati: sportske terene, mini golf, veštacke talase, veštacku stenu, diskoteku, mnogobrojne restorane, kockarnicu, biblioteku, fitnes centar, spa centar, boravak za decu itd. Svaki novonapravljen brod mora zaseniti prethodnike, pa tako brod “Oaza of the seas” ima Central park (park, tj. šumu sa živim biljkama), a “Fridom of the seas” poseduje ledenu dvoranu.

Dovoljno je odabrati svoje krstarenje iz snova i pripremati se za nezaboravno putovanje. Zbog svojih prednosti i pristupačnosti promenio se stav ljudi iz “Zašto odabrati krstarenje?” u “Na koje krstarenje idem?” . Planiranje krstarenja je  izazov, kako za one koji nisu nikad osetili jedinstveno iskustvo putovanja, tako i za iskusne putnike. Krstarenje ostvaruje velike uštede vašeg budžeta za odmor i nudi najpotpuniju uslugu za uložen novac. Pogodnost možete iskoristiti najpre tako što ćete rezervisati svoje mesto više od devet meseci unapred.

Krstarenje za mladence je jedan od najboljih izbora bračnih putovanja. Poznati kliše da je krstarenje putovanje koje ima za cilj da se putnici “nanovo ožene” više ne vredi. Današnja ponuda krstarenja nudi mnogo više od toga. Osim ukusno uređenih stolova sa svežim cvećem i šampanjcem, mladenci sami sebi mogu kreirati užitak zahvaljujući raznolikoj ponudi: doručak u krevetu, spa tretmani, večere u posebnim restoranima, šampanjac…

Gastronomija i krstarenje i tek kako mogu ići jedno sa drugim. Uživanje u gastronomskoj ponudi za vreme krstarenja je nezaboravan gastronomski doživljaj. Krstarenje treba iskoristiti kao jednistvenu priliku za degustaciju specijaliteta kuhinja širom sveta.

U cenu krstarenja uključeno je pet obroka dnevno. Jutro počinje prekrasnim buffet doručkom koji će zadovoljiti svačiji ukus. Ručak i večera se poslužuju u self service restoranima ili restoranima a la carte. U međuvremenu postoje popodnevni i ponoćni buffet. Osim bogate ponude jela, tu je i raskošna ponuda vina koja pristaju uz određeno jelo.

Obzirom na to da je ponuda krstarenja vrlo elastična, sve češće možemo sresti sportske i wellness pakete. Da, na svom putovanju zaista možete izgubiti težinu – ili barem ostati na prethodnoj. Fitnes i wellness centri na brodovima nude vam posebne programe, instruktore, sprave za vežbanje ili opuštanje, i sve to uz pogled na more. Odaberite program koji najviše volite: jogu, pilates, tai chi, košarku, tenis, fudbal, surfovanje na brodu…

Ukoliko želite nagraditi i motivisati svoje zaposlene, odlučite se za incentive krstarenje. Pri izboru ovog paketa ostvarujete brojne pogodnosti na brodu.

U širokoj lepezi ponuda za krstarenje, tu su i ona tzv. luksuzna krstarenja – najbolja od najboljih! Oni koji su ih iskusili tvrde da je to, definitivno, putovanje iz snova, na kom unapred dogovarate sve svoje potrebe, želje, čak i hirove i na kom se sve to ispunjava iznad svih očekivanja.

krstarenje za mladence

Zahvaljujući last minute ponudama,  krstarenja postaju dostupna baš svima. Lovci na last minute krstarenja jednostavno moraju biti spremni u svakom trenutku kako bi ugrabili svoju priliku. Naime, mnoge kompanije u roku od 24 – 48 sati pre polaska, oglase last minute akcije krstarenja kako bi se polazak popunio.

Last minute krstarenja su suviše dobra da bi bila istinita, ona imaju svoje prednosti i mane.
Jedan od najboljih perioda za nalaženje last minute ponude ili jeftinijeg krstarenja je 60 do 90 dana pre polaska.

Last minute krstarenja ne treba očekivati u sezoni, za praznike i sl… Mudrim pretraživanjem po kalendaru krstarenja možete pronaći baš ono što je vama potrebno. Ipak, ukoliko su ponude u zadnji minut jedini način da priuštite sebi ovo zadovoljstvo, budite strpljivi i uvek spremni za polazak!

 

Srećno!

Comments are closed.