Vikend za ljubav, vino i predah

vila_majur_kelebija_subotica

 

vila_majur_kelebija

Dan vina, zaljubljenih, ali i onaj naredni (15.februar) koji praznujemo poslednjih godina, mogu biti odličan povod da se otisnete u čarobnu pustolovinu ka severu. Multikultularni duh, evropski šarm i ravničarska divjina kelebijske šume učiniće vas još zaljubljenijim…čak i u vino.

Nakon manje od dva sata puta od Beograda, u predvorju stoletne borove šume, okupanu svežinom severa i jutarnjim suncem, zatekli smo Vilu Majur.  Ili smo mi ostali zatečeni? Nije ni važno…

Obišavši smeštajni kapacitet, vratili smo se bar jedan vek unazad: apartmani i sobe poput dvorskih odaja, luksuzno su opremljeni, sadrže klimu, tv, telefon, mini bar, internet, bade mantile, fen za kosu… Osim udobnog smeštaja, hotel pruža i niz drugih mogućnosti za aktivan odmor, kao što su zatvoren bazen, sauna, mini teretana i relaks masaža.

vila_majur_bazen

Domaćini su posebno ponosni na restoran, koji je dobitnik više zlatnih medalja na takmičenjima za turizam i ugostiteljstvo saveznog i republičkog ranga. Odlučili da proverimo da li je hrana podjednako dobra kao i ambijent.

Iako meni obiluje širokom (inter)nacionalnom ponudom, kao pravi gastro hedonisti odluku smo prepustili našem domaćinu, koji je srdačnošću i toplinom na nas ostavio poseban utisak.

Očekujući tatar biftek i Majur šniclu, uživali smo u prostranom, zelenom pogledu  koji se nepovratno pruža dužinom parka i borove šume, čak do jezera…  Užitak je upotpunila prava domaćinska kafa.

vila_majur_apartmani

Posebnu pažnju privukla nam je Ergela Kelebija, na samo 300m od vile.  Impresivan kompleks prostire se na više od 20 hektara uređenog travnjaka, u panonskom stilu. Tropot konja i nestvarni pejzaži posetioce nadahnjuje onim poetskim osećajem slobode od kog struji krv. Ako ste ljubitelji jahanja, kao mi, onda razumete o čemu govorimo…

Sve je lepše udvoje, zar ne? Zato, ni po koju cenu ne propustite vožnju fijakerom i lokalne priče i legende  vodiča koji će se maksimalno potruditi da upotpuni vaš doživljaj peskovite, kelebijske šume.

vila_majur_kelebija

Nakon uzbudljivog dana punog prijatnih iznenađenja, prepustili smo se zvucima tamburice i domaćem vinu koje miriše na na voće, ljubav i predah.

Želimo vam prijatan odmor i srećan Dan zaljubljenih…u vino! Zapamtite: jedina stvarčica koju ne smete zaboraviti kod kuće je fotoaparat! Verujemo da će vas pamćenje dobro poslužiti, zbog utisaka koje ćete odavde poneti, ali ovoliko detalja, koje ne možete sresti na svakom  koraku, zaista vredi zabeležiti…


 

vidi

Comments are closed.