U takmičenju između pene i kreme za brijanje, pobedio je treći kandidat!

pena za brijanje

 

brijanje kremom

XXI vek nas je doveo u situaciju da možemo da biramo. Na rafovima u radnjama više nema velike razlike između muške i ženske kozmetike. Povučeni ”što je skuplje – to bolje” u današnjoj praksi i nije se pokazalo u najboljem svetlu. Naime, posle istraživanja koje smo sproveli na temu: “Najbolje sredstvo za brijanje”, najviše glasova odneo je sapun i to sa razlogom!

Ako okrenete poleđinu ambalaže pena i gelova za brijanje, primetićete da sadrže niz hemijskih dodataka. Pritom, ne “podmazuju” lepo kožu, a mirisi nam dovoljno govore. Međutim, najčešće se koriste.  Objašnjenja su nas dovela do zaključka da je razlog pristupačna cena i više nego dobar marketing.

Što se tiče krema za brijanje, imaju dobru lubrikaciju, miris na bazi esencijalnih ulja, međutim – slabo pene. Slabo se koriste, imaju loš marketing, a one kvalitetnije su skupe.

Kao najbolji, pokazao se sapun za brijanje! Dobra pena, dobra lubrikacija, sa minimalnim sastojkom hemijskih dodataka ili čak i bez njih sa dobrim prirodnim mirisom. Nije ni sapun bez mane. Naši ispitivači tvrde da je koža suva posle brijanja sapunom, ali se losionom ili čak najbolje bebi kremom brzo rešava. Sapun ima najbolje – tuđe iskustvo. Generacije naših deka se i dalje drže dobrog starog sapuna, a cene su vrlo pristupačne.
Jedan naš ispitivač tvrdi: ”Ne brijaju se naše dede sapunom i dalje džabe!”

 

 

Comments are closed.