Tajna je u samopoštovanju!

Tajna je u samopoštovanju!

 

Tajna je u samopoštovanju!

Sokrat je rekao “Budi onakav kakvim želiš da te dožive drugi.”.  Ako želite da vas vide kao profesionalca, morate raditi i izgledati profesionalno. Ako želite da vas vide kao džentlmena, počnite  od stvari koje krase gospodu.

U svetu u kome su vaše veštine u prometu , vaša lična slika je oblik brendiranja i jednako je važna kao korporativni logo ili slogan za odnose sa javnošću. Razmislite o poruci koju šaljete svetu oko sebe i učinite da ta poruka bude važna. Najvažniji i najjednostavniji način je da počnete dobro da se osećate u svojoj koži i da svakog dana u ugledalu vidite “boljeg” čoveka. Tajna je u samopoštovanju.

Većina mladih ljudi je uverena da su talenat i veština više nego dovoljan faktor za uspeh. Međutim, kako odrastaju (da ne kažem sazrevaju), shvataju da nije sve u umešnosti. Ima nešto i u stilu, zar ne?

Da li to znači da svakodnevno treba da pristajete na uštogljenost u odelu i kravati? Ne, nikako! Napravite kompromis, bar kada je spoljašnji izgled u pitanju, a onda…pokušajte da shvatite snagu unutrašnjeg oblačenja.

Odelo i kravata ne čine čoveka, već lepi maniri!

 

Comments are closed.