PRAVILA KORIŠĆENJA

PRAVILA KORIŠĆENJA

 

Korišćenjem bilo kog dela Manirist.com automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem našeg sajta ili bilo kojeg njegovog dela u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti. Ni jedan deo Manirist.comne sme se koristiti u nezakonite svrhe, niti za promovisanje istih.

 

MANIRIST.COM

 

Manirist.com svojim posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja sajta. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržaje Manirist.com, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Manirist.com se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca i linkova na spoljne stranice. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka.
Postavljanjem vaše poruke ili vašeg autorskog dela na ovaj sajt, saglasni ste da ovaj sajt postaje distributer vašeg dela, i odričete se mogućnosti njegovog povlačenja ili brisanja, bez saglasnosti uprave sajta.
Distribucija sadržaja sa ovog sajta je dozvoljena samo u nekomercijalne svrhe, uz obaveznu napomenu da je sadržaj preuzet sa ovog sajta, i uz obavezno navođenje adrese Manirist.com sajta. Za sve ostale vidove distribucije obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od vlasnika Manirist.com. Sve sadržaje Manirist.com portala koristite na vlastitu odgovornost i Manirist.com se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem. Pristup sajtu Manirist.com i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama starijim od 18 godina.

 

AUTORSKA PRAVA

 

Manirist.com polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala smatra se kršenjem autorskih prava Manirist.com portala i podložno je tužbi. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Manirist.com , partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Ukoliko smatrate da je Manirist.com povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

 

LINKOVI NA SPOLJNE STRANE

 

Manirist.com sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Manirist.com linkove objavljuje u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

 

SPOLJNI SARADNICI

 

Manirist.com štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri. Manirist.com se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja sajta, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika. Manirist.com može u skladu sa zakonom prikupljati određene tehničke podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja sajta. Ove informacije Manirist.com koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmerio i prilagodio publici koja ga posećuje. Na osnovu tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Manirist.com obavezuje se da prikupljene privatne podatke, poput e-mail adrese, imena i prezimena, neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati, niti distribuirati, osim demografskih podataka za grupu korisnika bez odavanja privatnih podataka. Manirist.com se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Manirist.com portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

 

YOUTUBE

 

Manirist.com objavljuje video fajlove koji su locirani na serverima američke kompanije YouTube Inc. Izbor video fajlova koji se nakon završetka gledanja video klipa pojavljuju u plugin-u označeni terminom “Related” vrše algoritmi kompanije YouTube Inc. i na njih Manirist.com nema niti može imati uticaja. Samim tim, Manirist.com nije odgovoran za sadržaje ovih video fajlova.

 

MODIFIKOVANJE I PROMENE PRAVILA

 

Manirist.com zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje pravila. O važnim promenama i dopunama Manirist.com može obavestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na web sajtu.
Korišćenjem bilo kog sadržaja na Manirist.com web sajtu smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.