Otvori vrata – budi primećen!

lepi maniri otvaranje vrata

 

Otvori  vrata - budi primećen!

Odelo može učiniti da izgledate izuzetno. Kravata, igla za kravatu, sat, cipele ili novčanik svakako mogu doprineti  spoljašnjem izgledu. Na isti način lepo ponašanje može upotpuniti sliku i učiniti vas pravim Maniristom. Ipak, jedan od gestova koji će na mnoge žene ostaviti pozitivan utisak je – praksa otvaranja vrata.

Ako  je jedan od ciljeva oblačenja da se privuče pažnja žena, otvaranje vrata će vas uvrstiti u gospodu. Kada su u pitanju vrata zgrade, restorana ili kuće, ovaj lep gest zahteva  samo malo razmišljanja unapred. Povremeno će žene usporiti i ljubazno dozvoliti da čovek to učini za njih. Nekada će muškarac ubrzati tempo i stići prvi do vrata. Pravi manirist može olakšati situaciju da ne bi bilo zabune, pitajući ženu da mu dozvoli da otvori vrata za nju.

Proces je prilično jednostavan. Za otvaranje vrata ka spolja, muškarac vuče vrata i stoji sa strane. Nakon što je žena ušla, gospodin primetiti ako se još neka žena približava i nastaviti da drži vrata za nju. U slučaju da se vrata otvaraju ka unutra, postupak je isti samo što muškarac pridržava vrata i stoji pored  dok žena ne uđe. Ona će primetiti ako to uradite i za druge žene, što može doneti veći stepen zahvalnosti. To joj omogućava da shvati da taj gest nije bio isključivo zarad koketiranja već direktno od vas i vašeg odnosa prema ženama.

Čin otvaranja vrata automobila postaje umetnost, jer čovek mora da napusti vozilo da bi to učinio. Taj gest stvara dodatni nivo klase u njenim očima. Manirist će prošetati do suvozačevih vrata, otvoriti ih, a zatim iskoračiti na stranu da žena sedne. On može rukom pružiti pomoć ako je ona odevena na način koji čini manevrisanje malo težim ili ako je u pitanju niži automobil. Nakon što je sela, on proverava da nije slučajno deo njene odeće uhvaćen vratima, pre nego ih zatvori.

Nivo vaših manira će dostići vrhunac pri dolasku na odredište. Iz prespektive žene, ona je verovatno navikla da otvara vrata za sebe, zato će je gospodin pitati da sačeka trenutak, tako da bi mogao da stigne i otvori joj vrata.

Zapamtite, odelo ili brada ne čine muškarca, već lepi maniri!

Comments are closed.