Duh kamenog doba

Daleka destinacija vredna svakog kilometra

duh kamenog doba

 

Ako ste se oduvek pitali kako je živeti u pećini, a život porodice Kremenko vam se čini neverovatno zabavnim, onda je ovaj pećinski hotel prava destinacija za vas!

Smešten na jugu Afrike, među stenama planine Sederberg, koja je poznata po svojoj lepoti i netaknutoj prirodi, hotel “Kagga Kamma” nudi jedinstveno iskustvo.

Za razliku od ekskluzivnih hotela napravljenih od najskupljih materijala i po poslednjim dizajnerskim idejama, ovo odmaralište nas vraća u kameno doba. Napravljen u pećini, daleko od saobraćaja, tehnologije i zagađenja, kompleks “Kagga Kamma” je stvoren za užitak.

47a

Zaljubivši se u ovaj komadić prirode, 1986. su Willie de Waal, Pieter de Waal i Pieter Loubser kupili Kagga Kammu i tri obližnje farme. Već sledeće godine sagradili su kućicu kako bi mogli dovoditi prijatelje. Kako bi se apsolutno svi koji su ikad došli odmah zaljubili u atmosferu koja je izvirala iz pradavnih stena, njih trojica odlučiše da će taj kutak Afrike sačuvati, ali i mogućiti nešto malo većem broju ljudi da ga doživi.

Kagga Kamma je 250 kilometara udaljena od Cape Town-a i proglašena je rezervatom prirode 1988.

Naravno, to ne znači da su gosti prepušteni golim zidovima i stenama. Upravo je suprotno: unutar ogoljenih zidina nalaze se luksuzne sobe kakve današnji “pećinski ljudi” ipak umeju da cene.

kameno doba

Moguće je i spavanje pod zvezdama (ako iko uopšte može zaspati), pogleda uprtog u nebo i bezdan koji je na ovom mestu posebno čaroban zahvaljujući izolovanosti i apsolutno nikakvom zagađenju.

Za one koji više vole da se ušuškaju između “četiri zida” ili – ovde je bolje reći – četiri stene, unutar pećine očekuju ih sobe opremljene u duhu kamenog doba. Slike i crteži na stenama stari i više od 6.000 godina vraćaju u daleku prošlost, a prirodni materijali od kojih je napravljen nameštaj, kao i trpazarija postavljena između stena sa logorskom vatrom, ostavljaju poseban utisak.

Svaka od deset soba izvajana je od stene koja se oslanja na rub planine. U sklopu boravka u hotelu organizovane su i brojne aktivnosti: brdski biciklizam, safari na biciklu uz vodiče i čuvare, kao i posmatranje zvezdanog neba sa astronomima koji vas vode kroz sazvežđa. Našlo se mesta i za moderan bazen između stena jer jedan  ekskluzivan hotel ne bi mogao proći bez tako savremenog detalja.

I sve to, samo ako ikada poželite da izađete iz svoje čarobne pećine…

Comments are closed.