11 sajtova poput Fejsbuka – druge društvene mreže

11 sajtova poput Fejsbuka - druge društvene mreže

 

Postoji mnogo dostupnih sajtova poput Fejsbuka sa tendencijom da se diferenciraju na sam vrh socijalnih mreža ili čak prestignu ovog giganta.

Da li ste umorni od korišćenja Fejsbuka? Ili vas jednostavno zanima šta to druge društvene mreže nude?

Postoji  mnogo dostupnih sajtova poput Fejsbuka sa tendencijom da se diferenciraju na sam vrh socijalnih mreža ili čak prestignu ovog giganta.

Nabrojaćemo neke od njih i navesti ono što ih izdvaja od drugih:

 

 • TSU

Budite nagrađeni

TSU ima za cilj da okrene socijalno umrežavanje u korist samih korisnika usvajanjem You Tube modela, gde su kreatori sadržaja nagrađeni od prihoda koji ostvaruju. Sadržaj koji ste kreirali do sada je razlog za uspeh Fejsbuka i drugih društvenih mreža, jer sav profit od reklamiranja ide direktno njima u džep.

tsu social

TSU ima za cilj da okrene ovu formulu, davanjem 90% prihoda od reklama i da na taj način omogući svima da budu nagrađeni za svoj doprinos. Nudeći mešavinu Twittera i Fejsbuka korisnici će naći niz naprednih funkcija što ga čini idealnim kako za pojedince, tako i za pravna lice.

TSU je nova mreža (pokrenuta u Novembru 2014. ) i samo će vreme pokazati da li će jednog dana doći do popularnosti kao što je Fejsbuk.

vidi

 • Muut

moot/Muut je zabavan i diskusija-forum orijentisan poput Fejsbuka koji vam omogućava da lako kreirate internet zajednicu sa svojim prijateljima, porodicom ili saradnicima.

Muut vam omogućava da se lako povežete sa istomišljenicima i nudi mogućnost o tome šta želite da privatno ili javno objavljuje.

vidi

 • LinkedIn

LinkedIn je stranica poput Fejsbuka koja se fokusira na stvaranje profesionalnih profila.

linkedinSajt ima preko 170 miliona registrovanih korisnika u preko 190 zemalja. LinkedIn je trenutno ispred My Space-a u pogledu saobraćaja što ga čini jednom od najpopularnijih sajtova.

Ako ste u potrazi za stvaranjem više profesionalno – socijalnog profila, onda je LinkedIn pravi izbor.

vidi

 • Google +

Google + je jedan od najnovijih dodataka za socijalo umrežavanje. Google +-om trenutno dominiraju poznate ličnosti i uglavnom se koristi za deljenje Web povezanog sadržaja.

google + Google+ vam omogućava da stvorite svoj vlastiti web identitet, povezivanje sa prijateljima i da pratite druge zanimljive ljude.

Google+ vam omogućava da lako sortirate svoje kontakte u grupe koja omogućava kontrolu ko šta vidi, da napravite grupu za svoju porodicu, grupu za prijatelje…

vidi

 

 • MySpace

MySpace je orginalni sajt kao što je Fejsbuk, čak je i stariji godinu dana. Osnovan je 2003. godine i nekoliko puta se menjao od tada.

10154738_f260 Sajt se sada fokusira primarno na muzičare, umetnike, filmske stvaraoce…MySpace čak nudi i Fejsbuk integraciju.

Ako ste umetnik u potrazi da socijalom mrežom kojom biste se promovisali, onda je ova stranica definitivno vredna vašeg vremena, a kada se integrira sa Fejsbukom možete upravljati  sa dva profila sa lakoćom.

vidi

 

 • Friendster

Friendster je popularan sajt poput Fejsbuka, ali je uglavnom sačinjen od članova iz azijskih zemalja. friendster

Internet stranica je prvobitno bila socijalno fokusirana ali je sada unela niz igara i nagrada, pa se ovaj sistem odlično pokazao. Friendster je platforma koja sa sada smatra socijalno gejmerska i više ne nudi niz socijalnih funkcija.

Ako ste u potrazi za gejmer povezivanje , kao i igranje igrica onda je Frienster pravi izbor.

vidi

 

 • Xing

Xing ima slične karakteristike kao LinkedIn. xing

Xing ima za cilj da bude platforma za društveno umrežavanje koja omogućava profesionalcima da se umreže. Sa Xing-om možete prodavati na profesionalni način, stvarati poslovne veze i potencijalno slediti svoj posao iz snova. Kao i većina socijalnih mreža Xing nudi profile, forume,događaje,  grupe kako bi upotpunio društveni proces.

vidi

 

 • Bebo

Bebo je još jedan od najpopularnijih društvenih mreža pušten u rad 2005 godine. U jednoj fazi je u Velikoj Britaniji čak prestigao MySpace po popularnosti.

bebo Bebo sledi standard socijalnog umrežavanja, nakon što se korisnik registruje dobija profil koji mu omogućuje da se jednostavno poveže sa drugim korisnicima.

Bebo je fokusiran an deljenje multimedijalnog sadržaja kao i igranje online igrica sa svojim prijateljima putem multiplejer igre. Ako ste u potrazi da isprobate različite društvene mreže onda je Bebo dobar izbor.

vidi

 

 • Meetme

Meetme vam omogućava da upoznate ljude koji imaju ista ili slična interesovanja poput vas i da sa njima izgradite socijalni odnos. MeetMe

Ovaj sajt je prvobitno imao za cilj pronaći stare prijatelje, ali je u međuvremenu izmenjen tako da se sada fokusira na kreiranje novih prijateljstava.

vidi


 

 • Tagged

Tagged je drugačiji sajt od Fejsbuka koji vam omogućava da lako nađete prijatelja na osnovu interesa.

tagged Tagged ima 200 miliona korisnika sa skoro 20 miliona jedinstvenih poseta mesečno.

Kada otvorite svoj korisnički nalog, možete prilagoditi svoj profil i izgraditi svoju biografiju sa podacima koji će pomoći Tagged-u da pronađe i poveže vas sa ljudima sličnih interesovanja.

Vaš Tagged strana vam omogućava da kačite fotografije, primate poruke, pošaljete virtuelne poklone i još mnogo toga.

vidi

 

 • Netlog

Netlog  je počeo sa radom 2003. godine, beleži brz rast i trenutno broji  preko 100 miliona članova.

netlog Netlog nudi sve standardne odlike socijalnih mreža, uključijući blog, prijatelje, slike, kao i vašu ličnu knjigu gostiju. Netlog se fokusira na lokalizaciju što omogućava da ljudima u istoj zemlji da lako pronađu jedni druge.

vidi

 

Ako ne želite da se ovde zaustavite možete pogledati kompletnu listu svih socijalnih mreža  ovde

vidi

 

Comments are closed.